lauantai 9. tammikuuta 2010

Miscellaneus thoughts and happenings...

Perjantaina oli yliopistopäivä. Aaamupäivä kului asioita selvitellessä ja yliopistopapereita tutkiessa. Lisäksi tutkailin karttaa ja Ikean nettisivuja, sillä sinne on retki luvassa maanantaina. On pakko hankkia päiväpeitto ja lisää tyynyjä huoneeseeni, muuten ei elämä toimi. Siksi siis matka Ikeaan, joka on halpa. Onneksi niitä löytyy täältä useita, joten matka sinne ei ole ongelma. Se on kuitenkin maanantaina ohjelmassa, eilen oli vasta perjantai. :)

Päivällä lähdin yliopistolle, jossa minulla oli kolmen aikoihin tapaaminen opintoneuvojien kanssa. Tapaaminen ei ollut mitenkään ihmeellinen eikä kestänyt kuin muutaman minuutin, sillä minulla ei ollut kysymyksiä tai suurempia ongelmia opintojeni suhteen. Sen sijaan matka yliopistolle oli hyvin hyödyllinen, sillä kävin tutustumassa paikalliseen opiskelijakirjastoon nimeltään Maugham Library. Paikka on valtava ja todella kauniissa vanhassa rakennuksessa Chancery Lanen varrella lähellä yliopistoa. Kirjasto on saanut nimensä brittiläiseltä W. Somerset Maughamilta (1874-1965), joka oli kuuluisa kirjailija. Hänen tuhkansa on kuulemma ripoteltu kirjaston lähelle. Kirjasto oli todella suuri ja sieltä pitäisi löytyä myös kurssikirjat opiskeluani varten, ettei kaikkea tarvitse ostaa. Kirjastoon ei päässyt sisälle ilman KCL:n ID-korttia eli ulkopuolisilla ei ole sinne asiaa. Yritin etsiä kirjastosta huvikseni Ninian Smartin Uskontojen maailma -teosta, mutten löytänyt sitä luokitteluviidakosta. Uusi yritys ensi viikolla, sillä minun täytyy mennä kirjastoon tulostamaan papereita.

Kirjastosta lähdin kohti yliopistoa ja päädyin jälleen kerran suloiseen kirkkoon. Se oli Saint Clement Danes ja RAF:n (Royal Air Force eli kuninkaalliset ilmavoimat) nimikkokirkko, ilmeisesti siksi, että sitä oli II maailmansodan aikana pommitettu useasti ja vakavasti. Kirkko oli hiljainen ja oikein kaunis. Jälleen kerran hyvin englantilainen tummine puupaneleineen ja jäyhine koristeineen. Paremmmin en pysty sitä kuvailemaan, valitettavasti.

Kirjastosta selvittyäni seuraava operaatio oli etsiä KLC:n rakennusviidakosta teologian laitos. Ohjeiden perusteella tämä vaikutti vaikealta, mutta todellisuudessa laitos löytyi todella helposti. Alan vähitellen päästä selvlle myös luokkahuoneiden sijainnista, mutta tämä voi olla pelkkää harhaakin, sillä olen aika varma, että eksyn yliopiston vanhoissa ja sokkeloisissa rakennuksissa vielä. Onneksi se ei ole vaarallista. :) Yliopistolla ollessani piipahdin myös KLC:n kappelissa, joka todella on upea. En saanut siitä surkealla kamerallani kunnoin kuvaa, mutta kaikki te, jotka tulette tänne minua moikkaamaan pääsette kyllä läymään kappelissa. Se on uskomattoman kaunis ja tunnelmallinen. Ja samalla hyvin englantilainen. Näette sitten. :)

Iltapäivällä pohdin, mitä tekisin ja suunnistin jälleen kerran kohti Trafalgar Squarea ja Piccadillya. Matkalla eksyin kirjakauppaan ja olo oli autuaallinen. Kirjataivas maan päällä on Lontoo. <3 Ohitin matkalla kotiin myös pubin, joka mainosti "herkullista englantilaista ruokaa" ja fish&chips -ateriaa. Hiukan huvitti, mutta samalla alkoi tehdä ihan tuhottomasti mieli kalaa ja ranskalaisia. Päätin, että sellaiset täytyy käydä täällä vielä jossain vaiheessa syömässä. Kotiin päästyäni minua sitten odottikin iloinen yllätys, kun päivällisellä oli tarjolla kalaa ja ranskalaisia. Hyviä olivat. :) Sen englantilaiset ainakin hallitsevat, onhan se vähän niin kuin heidän kansallisiruokansa. :D

Ilta kului rauhalliseti vain oleskellessa. Olen ollut aika väsynyt joka ilta ja laitan sen muutoksen ja sopeutumisen piikkiin. Oli mukava vain olla ja fiilistellä Lontoota. Kävellessäni illalla takaisin kotiin yliopistolta vain ajattelin, että tässä sitä ollaan kahdeksan miljoonan ihmisen suurkaupungissa, muttei yhtään tunnu siltä. Ainakin oma kotiseutuni Russell Squaren tuntumassa on rauhallista aluetta ja vaikka ihmisiä onkin kaikkialla, väenpaljous ei ole lainkaan ahdistavaa. Sen sijaan Lontoossa on sellainen pikkukaupunkifiilis aina välillä ja kodikas tunnelma. Ehkä se johtuu siitä, että rakennukset ovat suhteellisen matalia & vanhanaikaisia ja täällä on paljon puistoja kaikkialla. Ainostaan Piccadillylla tai Trafalgar Squarella tulee fiilis, että todella on suurkaupungissa. Muuten Lontoo tuntuu ihan sopivan kokoiselta. Toisaalta suurkaupungin tuntu todennäköisesti iskee siinä vaiheessa, kun poistuu keskustasta ja lähtee kauempiin kaupunginosiin. Silloin varmasti tajuaa, että Lontoo todella on iso kaupunki. Katsotaan, kuinka käy. :)

Tänään vuorassa Harrod's ja Victoria & Albert Museum. Niistä enemmän illalla lisää. For now, bye! :)

2 kommenttia:

  1. Ah, kunpa mäkin pääsisin tutustumaan Lontooseen. En ole ikinä käynyt, mutta voin kuvitella että siellä on aivan hirveästi kaikkia ihania vanhoja ja kauniita rakennuksia... Noh, ehkä mekin joskus muutetaan jonnekin ulkomaille työn perässä :) Opiskeluintoa! :D Tai eihän vaihtoon nyt opiskelemaan lähdetä... ;P

    VastaaPoista
  2. :D Kiitos Anna. <3 Tervetuloa vain tänne tosiaan käymään. Ihanaa ja kaunista on, huonosta säästä (räntää :() huolimatta. Haleja ja sukkoja teidän haukulle! <3

    VastaaPoista