perjantai 15. tammikuuta 2010

Back to school and all the mundane

Tajusin, etten ollut koko viikkona kirjoittanut tänne mitään, joten nyt on jälleen korkea aika raportoida, mitä viikon varrella on tapahtunut. :)

Toisaalta ei ole tapahtunut paljoakaan, mutta toisaalta taas paljonkin. :) Aloitetaan siis siitä, mihin jäätiin eli tiistaista. Silloin suunnitelmissa oli mennä yliopistolle ja tulostaa papereita, mutta tämä ei onnistunutkan. Jostain syystä tulostimessa ei ollut minun tililläni yhtään creditia valmiina. Keskiviikkona kävin sitten selvittelemässä asiaa ja torsataina ongelman rakettua pääsin tuostamaan yliopiston kirjastossa (joka alkaa jo käydä tutuksi :D) ison kasan koulupapereita.

Muutenkin viikko on sujunut yliopiston merkeissä, sillä ensimmäiset luennot alkoivat eilen torstaina ja keskiviikkona oli teologisen laitoksen järjestämä tervetuloa- ja infotilaisuus. Siellä oli paikalla muitakin vaihtareita kuin vain minä, tosin vallitsevan trendin mukaan he kaikki yhtä singaporelaista tyttöä lukuunottamatta olivat yhdysvaltalaisia. Amerikanenglantia saan siis kuulla jatkossakin. ;) Olen pohtinut kovasti, miksi amerikkalaiset tulevat tänne opiskelemaan ja syy on varmaankin se, että heidän on helppo tulla Britteihin kielen puolesta, Lontoo on kiinnostava ja suosittu kaupunki sekä portti Eurooppaan. Yhdysvaltalaisten vaihto-opiskeluun täällä on siis monta syytä. He ovat oikein leppoisia ja mukavia, mutta tuntuu oudolta olla ainoa eurooppalainen vaihtari täällä. Ehkä siihenkin kuitenkin tottuu ja onhan minulla kotikenttäetu eurooppalaisena. :)

Luennot siis alkoivat eilen ja olivat oikein mielenkiintoisia. Minulla on kurssit Religion: Social and Political Context sekä Difference: Jewish, Christian and others. Ne alkoivat eilen torstaina ja tänään on vuorossa English Reformation -kurssi. Luennoitsijat olivat kummallakin eilisellä kurssillani alansa huippuja ja oikein mukavia. Lontoon ja yliopiston kansainvälisyyttä korostaa sekin, että eiliset opettajani eivät kumpikaan olleet brittejä, vaan toinen oli venäläinen ja toinen saksalainen. Sen sijaan luennoilla tapasin muutaman vaihtarin lisäksi brittiläisiä opiskelijoita, mikä oli oikein hauskaa. Luentojen aiheet ja sisälltöt sekä toteutus vaikuttivat oikein kiinnostavilta ja suoritukseen kirjoitetaan toisella kurssilla kaksi esseetä ja toisella yksi essee sekä tehdään koe. Ei siis mitenkään turhan vaikeaa, mutta lukemista kursseihin on paljon. Vähän myös jännittää kirjoittaa esseetä englanniksi (vaikka olen sitä tehnyt aiemmin Suomessa), mutta toisaalta huoli pois. Täällä on hyvä juttu sekin, että omasta esseestä ja koevastauksesta saa (opettajan on siis pakko antaa) suullista ja kirjallista palautetta. Muutenkin opetus tuntuu olevan henkilökohtaisempaa ja opiskelijalähtöisempää kuin Suomessa ja omassa tiedekunnassani. Tämä on kuitenkin vain ensivaikutelma ja ajatukset voivat vielä muuttua. Luennoilla ei ole läsnäolopakkoa, mutta niillä käymistä suositellaan kovasti. Aion ottaa vinkistä vaarin ja käydä luennoilla, koska en ole sitä muutamaan vuoteen harrastanut ja vaihtelu virkistää. ;)

Se yliopistosta, nyt muihin juttuihin. :) Viikko on sujunut arkisten askareiden parissa eli olen totutellut elämään täällä Lontoossa monin tavoin. Yksi niistä oli valtavan pyykkivuoren peseminen keskiviikkona. Asuntolassani on kolikoilla toimivat pyykkikoneet, joita oli todella helppo käyttää. Pyykin kuivattaminen on täällä ongelmallista (ulkona on lähes jatkuva kosteus eikä tilaa ole sisällä huoneessani), mutta onneksi pyykkituvassa on kuivausrummut. Pelkäsin kovasti, että rumpu rikkoisi vaatteeni tai ne tulisivat sieltä ulos todella ryppyisinä, mutta kumpikaan kauhukuvistani ei onneksi toteutunut, vaan vaatteet tulivat kuivina, ehjinä ja vain hiukan rypistyneinä ulos kuivausrummusta. Huh helpotus. :)

Muuten olen vain yrittänyt järjestellä asioitani, sillä minun täytyy ilmoittaa viranomaisille täällä olemisestani kolmen kuukauden kuluessa (tiedän, ettei asialla ole kiire, mutten halua sen unohtuvan), rekisteröityä lääkäriin täällä (asuntolani vaatii, että minulla on tiedot omasta lääkäristä täällä) ja etsiä työpaikkaa. Töitä olen etsinyt koko ajan pikkuhiljaa ja ainakin tarjontaa on. Osa-aikatyötä on vaikeampi löytää, mutta hiljaa hyvä tulee. Asia siis kerrallaan. Kerron kyllä, jos työpaikan suhteen tärppää. :)

Lisäksi olen valitettavasti joutunut käymään jatkuvaa taistelua alkavaa flunssaa vastaan. :( Olen dropannut itseäni lääkkeillä ja hunajateellä sekä yrittämällä ottaa rauhallisesti. Helpommin sanottu kuin tehty eikä torstainen aamulenkkini sateessa (ihanaa <3) varmaan auttanut asiaa. ;) Ajattelin vielä lepäillä viikonlopun ja ottaa rauhallisesti. Ensi viikolla aion sitten terveenä kiitää kaikissa opiskelijataphtumissa, joita alkaa olemaan yliopiston virallisesti taas alettua. ;)

Sää on täällä muuten ollut hyvin epävakaa (kaiketi tyypillistä Brittein saarille ymmärtääkseni), sillä tiistaina aamulla herätessäni maa oli täynnä lunta ja torstaina satoi vettä. Nyt näyttäisi siltä, että ainakaan lunta ei ole luvassa, sillä lämpötilan pitäisi kohota viikonlopun aikana yli +5 asteen. Kevät on tulossa ennen aikojaan. :) On kuitenkin ihanaa, kun ei tarvitse kahlata lumessa ja palella pakkasessa (pahoitteluni tästä ajattelemattomasta kommentista kaikki te ihanat siellä Suomessa ;D).

Mitäköhän vielä? Eipä mitään ihmeellistä. Arki alkaa puskemaan päälle ja alan muodostaa rutiineja. Aamulenkkeilyn ajattelin ottaa tavaksi ja löysin eilisellä lenkilläni ihanan rukouskappelin tästä aika läheltä, jonne pääsee myös hiljentymään aamuisin ennen päivän kiireitä. Piipahdin kappelissa eilen aamulla klo 8.00 maissa ja se oli ihan tyhjä. Oli hiukan aavemaista olla hämärässä vanhassa kivisessä kirkkorakennuksessa ihan yksin, mutta samalla todella rauhoittavaa ja kaunista. Aion mennä toistekin ja vain nauttia hiljaisuudesta Lontoon humun keskellä. Toinen hyvä paikka nauttia rauhasta täällä kaupungin melskeessä on puisto. Niitä täällä riittää. Englantilaiset rakastavat puistojaan ja niitä on lähes joka korttelissa täällä, jopa ihan keskustassa (esim. Piccadillyn lähellä) ja oma lukunsa ovat suuret puistoalueet, kuten Hyde Park ja Regent's Park. Kaikki puistot on täällä aidattu ja niissä on yleensä penkkejä ja muutama polku sekä patsaita tai muuta vastaavaa puiden ja pensaiden ohella. Puistot eivät ole sinänsä ihmeellisiä, mutta ne piristävät kaupunkikuvaa ja ovat ihania vihreitä keitaita talojen ja asfaltin lomassa. Rakastan Lontoota juuri sen puistojen (sekä monien muiden syiden :D) vuoksi. <3

Ensi viikon ja viikonlopun suunnitelmista sen verran, että ajattelin jatkaa työnmetsästystä, paperiasioiden hoitamista sekä aloittaa opiskelijaelämään tutustumisen ensi viikolla. Viikonloppuna (jollei flunssa ihan taltuta) tarkoituksenani on piipahtaa National Galleryssa, National Potrait Galleryssa, Natural History Museumissa ja London Bridgea katsomassa. Katsotaan, minne ehdin ja päädyn. :) Mutta siis... Tässäpä informaatiota elämästäni tällä kertaa. :) Lisää on luvassa pian ja tänään laitan myös valokuvia tänne. Elämä siis menee eteenpäin omalla painollaan täällä Lontoossa ja arki samoin. I'll write again soon. Byebye for now my lovelies! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti