maanantai 8. maaliskuuta 2010

Sobre el sole (y lluvia) de Andalúcia

Hola amigos! :) Terveisiä Espanjasta, josta palasin lauantaina. Siellä vierähti viikko rattoisasti Costa del Solin auringossa - ja sateessa - äidin ja isin hoivissa lomaillessa. Nyt olen onnellisesti jälleen kotona Lontoossa ja täytyy kyllä sanoa, että hyvästä reissusta huolimatta oli ihanaa palata takaisin tänne. Mutta mutta... Kaipa sitä täytyy sanoa muutama sana Espanjastakin nyt, kun kerran on kirjoittamisen makuun taas päästy. :)

Lähdin matkaan siis 28.2. sunnuntaiaamuna todella aikaisin, sillä matkasin bussilla ja junalla Gatwickin lentokentälle, joka oli positiivinen yllätys selkeillä opasteillaan ja nopealla lähtöselvityksellään. Lensin Espanjaan Easyjetilla, joka oli elämäni ensimmäinen kokemus halpalennoista. Ihan hyvä fiilis jäi, sillä kone oli tilava, lento sujui mukavasti eivätkä ihmiset ryysänneet ihan tuhottaman kovalla kiireellä sisälle koneeseen varaamaan paikkoja (koneessa ei siis ollut valmiiksi määriteltyjä paikkoja). Espanjaan saavuttiin aikataulussa, vastaanottokomitea (vanhempani) oli kentällä vastassa, laukku tuli ehjänä perille ja aurinko paistoi. Vajaan viikon mittainen loma saattoi alkaa. :)

Viikko meni todella nopeasti mukavassa hotellissa noin 15 km etäisyydellä sekä Fuengirolasta (suomalaisten suosima kaupunki Aurinkorannikolla) että Marbellasta. Hotelli oli oikein hyvä ja vaikka parina päivänä satoi kaatamlla vettä, aurinko paistoi enimmäkseen ja lämpötila oli vajaa 20 astetta. Ekana lomapäivänä onnistuin jopa polttamaan itseni ottaessani aurinkoa uima-altaalla - tyypillistä toimintaa kohdallani. :) Loma kului nukkuessa, syödessä, roskaromaaneja lukiessa ja leffoja katsellassa. Lisäksi piipahdimme porukalla Granadassa katsomassa Alhambran linnoitusta, joka oli oikein upea. Myös Granada kapeine kujineen ja sokkeloisine katuineen teki vaikutuksen. Lisäksi kävimme Marbellan rantakadulla töllistelemässä turistimeininkiä (paljon tyylikkaitä eläkeläisiä nauttimassa Espanajn ilmastosta) ja nauttimassa jäätelöstä auringossa. Loma kului kuin itsestään, vaikken mitään ihmeellistä puuhaillutkaan. Eniten nautin, kun pääsin verestämään espanjan kielen taitojani, kävelemään merenrannassa ja vain olemaan rennosti. Myös ihania vanhempiani oli hauska nähdä pitkästä aikaa, vaikka Skypen ansiosta tuntuukin, että näen heitä enemmän nyt kuin asuessani Helsingissä. :)

Äiti ja isi lähtivät Espanjasta jo perjantaina ja minä vasta lauantaina. Nautin viimeisestä lomapäivästäni vain hengailemalla rauhassa, syömällä hyvin, uimalla sisäaltaassa (ulkoaltaan vesi oli hyytävää) ja nukkumalla päiväunet (<3). Illalla innostuin repäisemään ja nautiskelin itsekseni pullollisen (koko pullon!) punaviiniä, jonka hinta oli hurjat 1,65€. Viini oli oikein hyvää ja teki tehtävänsä, sillä nukahdin autuaasti aikasin. :) Aamulla olo oli lievästi sanottuna heikko, mutta se ei estänyt matkaan lähtemistä, sillä hotellista oli poistuttava klo 10 mennessä. Hotellilta matkasin ensin bussilla Fuengirolaan ja sieltä junalla lentokentälle. Matkustaminen oli halpaa ja matkalla tutustuin mukaviin kroatialaisturisteihin (keski-ikäinen parsikunta), joka oli matkalla junalla Malágaan. Matkaan mahtui myös actionia, kun yksi bussipysäkki matkanvarrella romahti yhtäkkiä ja varoittamatta. Onneksi ketään ei jäänyt sortuvan katoksen alle. Tapahtumarikas matka siis. :)

Lentokentälle pääsin ajoissa ja ehjänä, mutta siellä sitten vierähtikin seuraavat kuusi tuntia, sillä saavuin sinne jo neljä tuntia ennen lennon lähtöä ja sitten lento oli vielä puolitoista tuntia myöhässä. Vähän otti odottelu aivoon, mutta pääsin kuin pääsinkin lopulta Lontooseen. Gatwickin kentällä jouduin odottelemaan matkalaukkua puolisen tuntia, mutta selvisin silti suhteellisen nopeasti junaan ja keskustaan. Kaikenkaikkiaan kotimatkani Espanjan hotellin ovelta takaisin asunnolleni kesti 12 tuntia ja olo oli sen mukainen, kun perille päästiin. Home sweet home ja niin pois päin. :)

Viimeiset pari päivää ovat kuluneet takaisin rutiineihin palatessa. Kotiin oli kiva saapua ja mikä tärkeintä Lontoo tuntuu ihan kodilta jo. Tutut kadut, kaupat ja pusitot oli ihana kohdata jälleen ja arki tuntui mukavalta, vaikka iskikin esseen muodossa heti sunnuntaina halolla päähän. Nyt sitten alkaa uusi viikko vanhoine tuttuine meininkeineen, vaikka uusiakin juttuja on luvassa. kerron niistä sitten myöhemmin loppuviikosta. :) Tämä oli tällainen pikapäivitys tällä kertaa. Voikaa hyvin ja nauttikaa kevätpäivistä - sieltä se kesä vähitellen tulee. :) Halit kaikille! <3 Love ya! XXX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti