sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Lovely friends, cultural experiences and journey plans

Heissansaa ja iloista toukokuuta kaikille! :) Taas on aika juossut nopeasti sitten viimeisimmän blogitekstini ja viimeinen kuukauteni täällä Briteissä ja Lontoossa on lähtenyt käyntiin. Kuinka nopeasti neljä kuukautta menikään! Kohta on jo kesä ja paluu kotimaahan edessä. Ennen sitä kuitenkin vielä edessä kuukauden verran Lontoosta nauttimista ja ulkomailla oleskelua. Suomeen on kiva palata, koska pääsen taas tapaamaan kaikki rakkaat ihmiseni, mutta kyllä Lontoota taatusti jää ikävä. Ehkä pala itsestä jää aina jonnekin, missä on pidempään. Tiedän nimittäin, että osa minua jäi Italiaan viime kesänä ja taas yksi osa jää tänne lähtiessäni. Mutta ehkäpä sen kuuluukin mennä niin. No, nautitaan nykyhetkestä, muistellaan ilolla mennyttä ja odotetaan innolla tulevaa. :)

Sitten niihen kuulumisiin... :) Viime viikko vierähti turisteilun merkeissä, sillä rakkaat ystäväni Anna-Kaisa ja Riikka matkasivat Suomesta Lontooseen maanantaina ja lähtivät perjantaina. Yhdessä kolusimme Lontoon nähtävyyksiä ja nautimme kesäisestä säästä, joka kyllä loppui tyttöjen lähdettyä. Ehkä he veivät auringon mukanaan Suomeen, koska koko viikonlopun on satanut vettä ja lämpötila tippui kymmenellä asteella. Viime viikolla saimme nauttia auringonpaisteesta ja 20 plusasteesta joka päivä. Keskiviikkona uskalatauduin jopa ensimmäisen kerran liikkeelle ilman sukkia ballerinoissa. :) Ja kesän ensimmäinen jätskiannos tuli myös syötyä viime viikolla, kiitos Ben&Jerry'sin ilmaisen jätskipäivän. :)

Viime viikko kului siis rattoisasti tyttöjen seurasta nauttiessa ja Lontoota ihmetellessä. Kiersimme perinteiset nähtävyydet, kuten Trafalgar Squaren, Buckingham Palacen, Piccadilly Circuksen ym. Lisäksi nautimme pubeista, puistoista, shoppailusta (Harrod's ja Fortnum & Mason sekä Camden Market) ja teimme turistipiipahduksen myös Towerin linnaan kruununjalokiviä ihailemaan. Tower oli oikein hauska, vaikka edelleenkin todella pieni. Olen käynyt Towerissa kerran aiemmin ja silloinkin muistan ihmeteelleni linnan pienuutta, eipä se siitä reissusta muuksi ollut muuttunut. :) Linnan uumenissa olevat kruununjalokivet olivat puolestaan yhtä kauniita ja upeita kuin ennenkin. Oli outoa ihailla noita mittaamattoman arvokkaita aarteita, sillä on vaikea käsittää niiden olevan aitoja kuuluisia jalokiviä. Ihan pukukoruilta näyttivät, vaikka timantit hohtivatkin ja kulta kimmelsi. :) Towerissa ei onneksi ollut ruuhkaa ja muutenkin saimme nauttia nähtävyyksistä ja turisteilusta suhteellisen rauhassa. Eniten nautin kuitenkin siitä, että näin hyviä ystäviä pitkästä aikaa. Kiitos tytöt. <3 Oli myös hauskaa päästä esittelemään Lontoota muille, itsellenihän kaupunki (siis ainakin keskusta) alkaa olla jo suhteellisen tuttu ja kotoisa. Olikin siis virkistävää nähdä se itsekin uusin silmin turisteilun avulla. :)

Tyttöjen lähdettyä koitti vappu, jota täällä ei vietetty mitenkään erityisesti. Oma vappuaattoni sujui kultturelleissa merkeissä, sillä kävin nauttimassa baletista Royal Opera Housessa vappuaaton iltana. Baletti oli Cinderella eli Tuhkimo ja oikein vaikuttava esitys. Tanssijat olivat taitavia ja vaikka istuinkin ihan ylhäällä katsomon sivulla halvimmilla paikoilla (maksoin lipustani £10), niin näin esityksen ihan hyvin. Sali oli tupaten täynnä ja yleisöä siis monta sataa paikalla. Oopperatalo on vaikuttava sisältä ja hyvinkin perinteinen kauniine koristeluineen ja punasamettisine katsomoineen. Baletti oli oikein hieno ja vaikuttava kokemus, mutta tulin tulokseen, että kyllä enemmän olen teatteri-ihmisiä, sillä puhetta olisin esitykseen kaivannut. Näytelmät, musikaalit ja elokuva sekä ooppera ovat siis lähempänä sydäntäni kuin baletti, vaikka tanssijoiden ammattitaitoa arvostankin ja esityksestä pidinkin. Kokemuksena visiittini korkeakulttuurin maailmaan oli kuitenkin oikein vaikuttava ja hienoa, sillä halusin kokea oopperatalon koko komeudessaan täällä ollessani. Lisäksi nautin suunnattomasti kävelystäni takaisin kotiin baletin jälkeen, sillä satoi vettä ja ilta oli hyvin tunnelmallinen puikkelehtiessani ruuhkaisesta West Endistä kohti kotia ja Bloomsburyn hiljaisia katuja. Samalla sain toimia taas turistioppaana, kun ohjeistin erästä pariskuntaa kohti Piccadillya, kun he tietä sinne kysyivät. Tuollaisina hetkinä tunnen oloni ihan lontoolaiseksi. :)

Sade jatkui koko viikonlopun ja on rauhoittanut mieltä jotenkin kummasti. Lauantaina en tehnyt yhtään mitään nukkumista, lukemista, leffojen katselua ja syömistä lukuunottamatta. Sunnuntai puolestaan on kulunut matkavalmistelujen merkeissä, sillä huomenna jätän Brittein saaret väliaikaisesti taakseni ja matkaan junalla kanaalin ali Pariisiin. Tämä matka on ollut haaveenani jo pitkään ja nyt se viimein toteutuu. Vietän Pariisissa kolme yötä ja aikomuksenani on syödä ja juoda hyvin, piipahtaa Versaillesin palatsissa, kävellä Père Lachaisen hautusmaalla, kuljeskella Latinalaiskortteleissa, ihailla Notre Damea, kummastella Eiffel-tornia, vierailla oopperatalossa ja vain hengittää itseeni Pariisin tunnelmaa. Paluu Lontooseen on edessä torstaina ja silloin myös iskee arki päähän, sillä tenttiinlukeminen kutsuu. Myös muiden opiskeluasioiden hoitamista on edessä, mutta ajattelen tuota kaikkea vasta Pariisin lomani jälkeen. C'est la vie et vacances à Paris, ei mitään huolia tai murheita. :)

Huomenna on siis lähtö edessä, joten lisää kuulumisia ja kokemuksia Ranskasta seuraa torstaina tai perjantaina. Siihen asti voikaa hyvin, nauttikaa elämästä ja muistakaa, että olette kaikki rakkaita. <3 Au revoir mes chéris! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti