maanantai 5. huhtikuuta 2010

Missing home

En olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut kirjoittavani tätä, mutta minulla on Suomi-ikävä. Tarkemmin sanottuna Helsinki-ikävä. Varsinkin näin keväällä, koska Suomen kevät ja kesä ovat niin kauniit. Itse asiassa pidän kaikista Suomen vuodenajoista, vaikka talvi onkin liian pitkä. Suomi on kuitenkin omalla tavallaan tavattoman kaunis maa, vaikka onkin kaukana pohjoisessa. Yhtäkkiä aloinkin ikävöidä Suomen kesäöitä, järviä ja Helsinkiä. Olen koko ajan ikävöinyt perhettäni ja ystäviäni, mutten varsinaisesti Suomea. Nyt kolmen kuukauden jälkeen, onkin suuri yllätys huomata, kuinka koti-ikävä Suomeen yhtäkkiä iski. Olen aina haikaillut Suomesta ulkomaille asumaan ja nyt kun olen täällä, koti-ikävä iski yllättäen. Outoa.

Asuin ennen tänne lähtöäni Helsingissä viisi ja puoli vuotta ja jos ja kun palaan takaisin Suomeen, haluan edelleen asua Helsingissä. Helsinki - vaikka onkin Suomen suurin kaupunki - on pieneksi kaupungiksi mielestäni äärimmäisen aktiivinen kaikkien tapahtumien ja mahdollisuuksien osalta. Lisäksi Helsingissä on paljon kauniita paikkoja, joita nähdä ja joissa vierailla. Lemppareitani ovat Suomenlinna, Espan puisto, Tähtitorninmäki, Uimastadion ja Kauppatori. Lisäksi lukuisat puistot ja meri ovat Helsingissä lähellä sydäntäni. Ehkä täytyy todellakin matkustaa kaus, jotta voisi nähdä lähelle ja arvostaa tuttua ja turvallista. Helsinki on minulle tätä kaikkea ja todella rakas. Katsotaan, viekö tieni siis takaisin sinne seuraavaksi vai minne matka täältä Lontoosta jatkuu. :)

Sitten takaisin Britanniaan ja muutama sana pääsiöisen vietostani. Se on sujunut rauhallisesti ja rennosti. Pähinänkuoressa: ruokaa, lukemista, unta, lenkkeilyä ja elokuvia. Ei mitään muuta. Vain olemista ja kaikesta nauttimista. Lontoo on ollut täynnä turisteja koko pääsiöisen ajan, joten en ole mihinkään nähtävyyksille lähtenyt, vaan jättänyt turisteilun myöhempään ja turistittomampaan ajankohtaan. Ai niin, pääsiäissunnuntaina kävin kirkossa anglikaanisessa messussa, joka oli harvinaisen korkeakirkollinen eli siis hyvin lähellä roomaliskatolista messsua. Se oli ihan hauska kokemus, mutta seuraavaksi aion laajentaaa ekumeenista ajatteluani ja käydä protestanttisemmassa messussa. Ehkäpä baptistit ovat vuorossa seuraavaksi nyt kun anglikaaneista on selvitty. :D Olen pääsiäisenä siis vain elänyt rauhallista arkeani täällä ja parina viime päivänä siihen on liittynyt myös taistelu orastavaa flunssaa vastaan. Toivottavasti pääsen niskan päälle. :)

Tällä viikolla on tarkoitus irrottautua lomailusta ja alkaa taas ahertaa koulutöiden parissa, vaikken aio niistä stressiä ottaakaan. Lisäksi tapaan tällä viikolla täkäläisiä tuttujani, joihin tutustuin viime kesänä Italiassa seikkaillessani. Suunnitelmissa on myös piipahdus Cambridgeen tällä tai ensi viikolla. Eipä siis tämän kummallisempia. :)

Tästäpä tuli harvinaissen lyhyt kirjoitus, mutta eipä juuri ole muuta ihmeellistä kerrottavaa. Kirjoittelen taas lisää, kun enemmän asiaa ilmaantuu. :) Voikaa hyvin ja olette rakkaita. <3 Love you! XXX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti