keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Spring and all the fun in the sun

Heippa taas kullanmurut ja iso anteeksipyyntö blogitekstin myöhäsyydestä! Mun piti kirjoittaa jo aiemmin tällä viikolla, mutta unohdin. Nyt sitten otetaan vahinko takaisin ja kerrotaan viikon kuulumiset ja huikaisevan jännittävät tapahtumat kerralla. :)

Okei, huijasin. Ei mitään kauhean jännittävää ole viikon aikana tapahtanut. Jotain kuitenkin. :) Aloitetaan siis alusta eli pääsisäisen jälkeisistä päivistä. Minun piti silloin ryhdistäytyä ja alkaa tekemään kouluhommia, mutta lomavaihde jäi vielä päälle. Sen sijaan hoidin kaikenlaisia muita asioita, kuten lähettelin postia Suomeen, shoppailin kevätvaatteita ja luin roskaromaaneja. Tuikitärkeitä asioita kaikki tyyni. :) Piipahdin myös tutustumassa paikalliseen Sea Lifeen eli akvaarioon, joss kaikenlaiset ja -moiset merielukat ja -örkit asustelevat. Akvaario oli lievä pettymys, sillä Sea Life oli yllättävän pieni. Lisäksi tajusin kaloja töllötellessäni, että olen nähnyt suurimman osan esillä olevista otuksista jo jossain muualla - esimerkiksi Singaporen vastaanvanlaisessa akvaariossa vieraillessani tai Australian koralliriutoilla käydessäni. Akvaario jätti siis lievän pettymyksen tunteen, mutta onneksi en joutunut maksamaan vierailustani mitään! :) Olin nimittäin yrittänyt ostaa lippua aiemmin samana aamuna netistä, mutta maksu ei ilmeisesti mennyt perille, ainakaan en saanut siitä mitään vahvistusta. Menin iltapäivällä kuitenkin akvaarioon selvittelemään lippuasiaa ja lippua ei löytynyt sieltä, mutta koska vika oli heidän systeemeissään, pääsin lopulta ilmaiseksi akvaariota ihastelemaan. Kannatti siis mennä epätietoisuudesta ja pettymyksestä huolimatta, sillä ilmainen on aina ilmainen. :)

Toinen viime viikon turistikohteeni oli Kew Palace ja Kew Gardens, jotka sijaitsevat Länsi-Lontoossa Richmondin kaupunginosassa. Kyseessä on pienin historiallinen kuninkaallinen palatsi, jossa mm. kuningas George III (Yrjö III) Charlotte-vaimoineen ja 15 lapsensa kera vietti kesiä 1700-luvun loppupuolella. Palatsi oli oikein suloinen ruskeanpunainen neliskulmainen rakennus, joka oli sisältä hyvin pelkistetty ja yksinkertainen. Tämä kuulemma oli ajan henki 1700-luvun lopulla, jolloin yläluokka ihaili paimentolaisidylliä ja talonpoikaiselämää. Siksi siis koruttomuus ja yksinkertaisuus palatsin sisustuksessa. Myöhemmin palatsi rapistui, kunnes kuningatar Victoria 1800-luvun viimeisinä vuosina avasi palatsin ja sen puutarhat yleisölle ja näin syntyi Kew Gardens. Menin puistoon kauniina perjantaipäivänä ja sää suosi tuolloin todella hyvin puutarhasta nauttimista, sillä aurinko paistoi ja lämpötila oli 17-18 astetta plussaa. Puutarha oli todella upea, sillä monet puut ja kukat kukkivat jo, vaikkei täyttä väriloistoa vielä ollutkaan näkyvissä. Luulen, että alkukesä olisi parasta aikaa vierailla Kew Gardensissa, sillä silloin kaikki kasvit ovat jo kukassa - ainakin näin kuvittelen, sillä en todellakaan ole mikään hortonomi. :) Puutarhassa oli kukkaistutusten ja komeiden puiden lisäksi myös kasvihuoneita, joita pääsi ihastelemaan. Puisto ja palatsi eivät valitettavasti olleet ilmaista lystiä ja maksoin koko setistä £16, joka oli opiskelijahinta. Rahanmeno kuitenkin kannattai, sillä en olisi halunnut jättää kaunista puistoa tai viehättävää palatsia näkemättä. Sama ajatus oli ilmeisesti muillakin ihmisillä, sillä puisto oli täynnä porukkaa- heistä todella moni lapsiperheitä, koska koulujen lomat ovat vielä menossa. Oikein hyvä reissu oli tuo Kew Gardensin visiitti ja suosittelen paikkaa todella lämpimästi kaikille keväisille ja kesäisille Lontoon matkaajille.

Viikonloppu meni taas nopeasti tekemättä oikeastaan mitään. Olen jatkanut kuntoiluani ja nauttinut kävelystä edelleen. Vakilenkikseni on muodostonut kävely kotoa Hyde Parkiin, josta takaisin kotiin Green Parkin, St. James's Parkin, Westminster Abbeyn ja Trafalgar Squaren kautta. Matkaa lenkille kertyy noin 10km ja kävelen tuon reitin ainakin kerran viikossa, joskus myös useammin. Kävely on ihanaa. <3 Tänä aamuna vedin tuon reitin aamulla klo 7 ja 8 aikoihin, jolloin porukkaa on vähemmän liikkeellä ja kävely helpompaa. En kuitenkaan todellakaan ollut ainoa liikkeellä olija, sillä Hyde Park oli täynnä hölkkääjiä, kadut vilisivät pyöräilijöitä ja ihmiset kiirehtivät kävellen, pyörällä tai autoilla töihin. Oli hauska olla liikenteessä aikaisin aamulla, koska silloin näkee Lontoosta ihan uuden puolen. Matkaani mahtui mm. 16 hevosta, jotka ratsastajineen kopistelivat pitkin Oxford Streetiä sekä liikenneruuhka Trafalgar Squarella, jossa autot jumittivat ja parisen kymmentä poliisia ohjasivat liikennettä. Lontoo jaksaa aina yllättää ja ihmetyttää. Suurkaupungin riemuja! :)

Sunnuntaina matkasin iltapäivällä kohti Camdenia, jossa tutustuin juutalaisten historiaaan Briteissä ja Lontoossa Jewish Museumissa. Paikka oli oikein kiinnostava, vaikkain suhteellisen pieni. Museo oli todella hyvä ja monipuolinen, sillä juutalaisten paikallisen historian ja holokaustin esittelyn lisäksi siellä kerrottiin elävästi juutalaisesta kulttuurista, uskonnosta ja traditioista. Näyttely oli myös toteutettu hauskasti ja moniuloitteisesti, sillä esineisiin sai koskea ja niistä kerrottiin hauskoja tarinoita. Museosta lähdin hyvillä mielin Regent's Parkiin, josta kävelin Baker Streetin kautta Oxford Streetille ja takaisin kotiin. Hyvä lenkki tuli tuostakin ja vielä parempi mieli. :)

Sunnuntaina tapasin myös ystävääni Sariannaa, joka tuli viikoksi ystävänsä Marjan kanssa nauttimaan Lontoosta. Tapasimme sunnuntai-iltana pubissa ruoan ja juoman merkeissä ja eilen kävimme kahvittelemassa ja shoppailemassa. Mukavaa tavata tuttuja ihmisiä pitkästä aikaa. :) Heillä oli suunnitelmissa nauttia Lontoosta ja piipahtaa myös päiväreissulla Oxfordissa tai Cambridgessa. Minä puolestani suuntaan kulkuni tänään Brightoniin rannikolle, jossa minulla on tuttuja. Kerron Brightonin kuulumisista sitten myöhemmin. Kotiudun minilomaltani perjantaina, jolloin sovin tapaavani Sariannan ja Marjan uudestaan ennen kuin he lauantaina lähtevät takaisin Suomeen.

Minäkin muuten hommasin jo paluulipun takaisin kotimahan ja Tampereelle, koska sain sen edullisesti. Paluupäiväni on 5. kesäkuuta ja siitä eteenpäin olenkin sitten kuukauden tiivisti kotimaan kamaralla ja aion tavata rakkaita ystäviä ja sukulaisia ympäri Suomen. Tuikohtani on Tampere, mutta suunnitelmissa on olla Helsingissä ainakin viikko, ellei pidempään. Heinä-elokuuksi tie vie taas maailmalle, sillä sain harjoittelupaikan (työharjoittelu kuuluu siis pakollisena osana opintoihini ja kestää kaksi kuukautta) ulkomailta! Matka maailmalla jatkuu tällä kertaa Yhdysvalloissa, jonne menen Suomen suurlähetystöön kahdeksi kuukaudeksi harjoitteluun. Washington DC siis kutsuu ja Lauran maailmanvalloitus jatkuu! Olen todella onnellinen tästä ja on myös ihanaa päästä välillä käymään Suomessa. :) Jenkkilä on houkuttanut minua jo pidempään ja on todella hienoa ja mahtavaa päästä sinne käymään pidemmäksi aikaa. Katsotaan, minne tie vie sieltä. :) Aion pitää Yhdysvaltain seikkailuistankin blogia ja sille on jo nimikin olemassa: (En yhtään mene asioiden edellen, enhän? :D) Ms. Leipakka Goes To Washington. :D Mutta sen aika on vasta kesällä, nyt elämä Lontoossa jatkuu edelleen.

Tällaisia tällä kertaa. Elämä hymyilee ja kevät sää piristää mieltä entisestään. Olen päättänyt jättää työnhaun kokonaan, kun se ei tuottanut tulosta, ja keskittyä vain nauttimaan Britanniasta viimeiset puolitoista kuukautta. Aika menee taatusti nopeasti vain ollessa, reissatessa ja opiskelujutut tehdessä. No worries siis! :) Kirjoittelen pian taas lisää jahka kotiudun Brightonista. Voikaa hyvin kaikki rakkaat, nauttikaa keväästä ja iloitkaa elämästä! Love you! XXX <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti